Fushata Globale Anti-Erdoğan.

Fushata GlobaleErdoğan

Për të gjithë ata që e kanë ndjekur rrjedhen e ngjarjeve në Turqi dhe sidomos këto dy vitet e fundit, kanë vënë re një angazhim global Anti-Erdoğan. Nuk e ekzagjeroj nëse them global sepse është vënë në lëvizje USA, BE dhe të gjithë institucionet globale financiare.
Me goditje të përqëndruar është sulmuar Lira Turke. Ajo ka humbur terren te jashtëzakonshëm karshi Dollarit dhe Euros. Është për tu habitur sesi ekonomi si ajo e jona fiton pikë karshi Euros ndërsa ekonomi e mega-projekteve si ajo e Turqisë po humb terren ndaj saj.

Duke goditur lirën Turke pretendojnë të shkaktojnë konfuzion te zgjedhësit turq në mënyrë që votat e tyre të kanalizohen në koalicionin Anti-Erdoğan. Edhe opozita duke qenë e bindur se nuk e mund dot Erdoğanin në zgjedhje direkte hoqën dorë nga kandidati i përbashkët presidencial dhe dolën me kandidatura të ndryshme, në mënyrë që ti shpërndajnë votat e elektoratit dhe tia vështirësojnë fitoren në raundin e parë, Erdoğanit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *