Mijëra palestinezë në varrimin e infermieres Najjar

Mijëra palestinezë morën pjesë në ceremoninë e varrimit të palestinezes 21 vjeçare Razan al-Najjar, e cila u vra teksa ishte vullnetare si infermiere gjatë demonstratave masive me titull “Marshi i Kthimit të Madh” në kufirin me Rripin e Gazës dhe Izraelit, raporton Anadolu Agency (AA).

Najjar ishte objektiv i snajperistëve teksa tentonte të ndihmonte palestinezët e plagosur gjatë demonstratave të djeshme.

Trupi i vajzës është sjellë nga spitali në Han Yunus deri te shtëpia e saj. Pjesëtarët e familjes, të afërmit, kolegët dhe të gjithë ata që e njihnin, e përcollën për te banesa e saj e përhershme.

Namazi i xhenazës është falur në xhaminë Ibad er-Rahman, ndërsa më pas është kryer varrimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *