Hafizi më i ri në ish Jugosllavi ishte një shqiptar nga ..- (Video)

Edhe pse sot është imam në xhaminë e madhe të Zagrebit dhe njihet si një ndër hafizat me zërin më të bukur në Evropë dhe botë, ai krenari dhe pa komplekse flet për vendlindjen e tij Likovën, fshatin ku i bëri hapat e parë të mësimit të Kuranit. Bëhet fjalë për hafiz Aziz Halilin, njërin ndër hoxhallarët më të njohur në Ballkan.

Për arritjet e tij përveç Zotit dhe familjarëve, ai falënderon edhe hafizin e ndjerë Refik Ajetin, i cili edhe pse ishte i verbër gati gjatë tërë jetës, shkolloi mbi 60 hafizë të rinj.

Shkollimin e mesëm dhe të lartë e ka kryer në Sarajevë, ku gëzon respekt të madh. Rrëfimin e plotë jetësor të hafiz Aziz Halilit, mund ta ndiqni në video-dokumenatrin më poshtë.

VIDEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *