ISLAND: 6 vjet burg nëse bëheni sunnet !! Shkaku shokues !

Komunitetet fetare në Islandë kanë dënuar ligjin e propozuar që u gjet para parlamentarëve, gjë që ndalon sunnetimin e djemve, përveç rasteve të problemeve shëndetësore.
Domethënë, ligji parashikon gjashtë vjet burg për personat që do të provojnë se kanë hequr edhe pjesën më të vogël të organit seksual. Kundër draftit loudest ishin Bashkësia islame dhe çifute që e shohin ligjin si një sulm ndaj ligjit fetar mbrojtjes .Deputet në Kuvendin e Silja Gunarsdutir Dogg, i cili pretendon se ligji trajton të drejtat e fëmijëve, jo të drejtave fetare.
Gjithkush ka të drejtë të besojë atë që dëshiron, por të drejtat e fëmijës janë mbi të drejtat fetare, tha Gunnarsson.

Në 2005, Islanda miratoi një ligj të ngjashëm lidhur me ndalimin e heqjes së një pjese të autoritetit gjinor të grave. Përshkrimi i projektligjit të ligjit të ri thotë se sunnetimi e fëmijëve meshkuj është “një ndërhyrje e një fëmije që mund të shkaktojë dhimbje të madhe
Nëse propozimi miratohet në leximin e parë, ligji do të shkojë përpara se komisioni parlamentar të gjykohet para miratimit

Në një letër të hapur për komunitetin hebre nordike, ligji është kritikuar si një sulm ndaj judaizmit, ndërsa Ahmedi Seddek nga Qendra Islamike Islandë thotë se  (sunetimio) është pjesë e besimit të tij.

Me ta, peshkopi Agnes M. pajtohet. Sigurdardotir, i cili tha se për shkak të ligjit muslimanë dhe çifutë, ata mund të ndjehen “të padëshirueshëm” në Islandë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *