TREGIME – Vajza dhe celulari (Lexojeni sepse ja vlen)

[ Lexojeni dhe Shperndajeni sepse ja vlen]
Një vajzë bleu një celular të shtrenjtë, dhe kur ia pa i ati këtë aparat i tha:Babai: Bija ime! Cila ishte vepra e parë që bëre pasi bleve këtë celular?Vajza: Vendosa mbi ekranin e tij një ngjitëse, mbrojtës që ta ruaj nga gërvishtjet dhe e vura në një këllëf prej lëkure që ta ruaj nga thyerja.

Babai: Vallë a të detyroi kush që të bësh një gjë të tillë?Vajza: Kurrsesi… porse është më mirë që ta bëjmë një gjë të tillë sepse në këtë mënyrë ne e ruajmë aparatin e celularit.Babai: Si mendon, me këtë veprim mos e ke përçmuar prodhuesin e këtij celulari?Vajza: Përkundrazi, është vetë prodhuesi ai i cili e këshillon një gjë të tillë në mënyrë që ta ruajmë sa më mirë celularin.Babai: Tani që i vure celularit këtë këllëf, a mendon se i humbi vlera?Vajza:

Jo aspak, përkundrazi kjo e ruan nga gërvishtjet dhe thyerjet në mënyrë që të mos i humb vlera.Babai: Mos vallë është bërë i shpifur pasi i vure këtë këllëf?Vajza: Mendoj se jo, sepse ruajtja e tij është më e rëndësishme se pamja që mund të ketë.Babai e pa vajzën me përkëdheli dhe i tha: Pikërisht kjo është dhe domethënia e hixhabit bija ime.
Hoxhë Bledar Haxhiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *